{ LIFESTYLE }
14 Aug 2019
《大叔的愛》電影版下月香港上映 上演五角關係!!

憑主演日劇《大叔的愛》係劇中hehe戀而人氣爆紅嘅田中圭,令他成功躋身名人。去年劇集係日本播出後相當受歡迎,當然要事不宜遲拍返電影版滿足下粉絲!而電影版《大叔的愛:LOVE or DEAD》話咁快將於下月上映!!日前電影版就係東京六本木舉行首映田中圭、林遣都、吉田鋼太郎及大塚寧寧等人著住傳統浴衣現身,吸引唔少粉絲到場支持!



《大叔的愛》電影版起用原班人馬搬上大銀幕,除咗有田中圭、林遣都同吉田鋼太郎外,仲加入咗澤村一樹及志尊淳兩位新角色,上演五角關係!

 

而電影製作人將電影主題訂為「夢想與家庭」,編劇德尾浩司表示:「這並非10幾歲、20幾歲時所討論『將來想成為什麼』的夢想,反而是出社會後的夢想,以及如何與心愛之人共組家庭的大哉問。夢想與家庭如何兼得並獲得幸福,這之中又將遇上什麼糾葛,將成為本片的劇情主軸。」

 



田中圭係首映禮上受訪時表示每天拍攝過程都十分融洽,尤其係夜晚拍外景嘅時候就最開心!

 

 

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION