{ LIFESTYLE }
12 Sep 2019
徐天佑Facebook疑似被禁聲 每出一個post無故被消失

持續3個月嘅反送中活動,至今政府仍未回應市民嘅訴求,不少藝人繼續在社交平台上發聲以示支持,而組合Shine嘅成員徐天佑亦有抒發個人感受。日前更在Facebook出post暗示與拍檔黃又南割席,更留下「 no more shine」,令粉絲超震驚!而最近就有網友指天佑係Facebook每出一個post 10至15分鐘後就會無故被消失,疑似被禁聲!




天佑曾多個出post,包括「post乜都比人封,你睇到㗎」「禁聲」「光復香港 時代革命」,每個post 10-15分鐘就會被消失。有網友表示天佑嘅專頁可能係同經理人一齊經營,有機會被後者del post。






今年7月天佑曾出post指有身邊好多人因政見不同而割席,「有”人”同我講「不如你唔好再講嘢啦」我明白......但可以嗎?低頭嗎?被滅聲的感覺很微妙,亦很壯麗。你看今天的集會舒服嗎?我不會。香港加油!」當時已有人估天佑用特別括號括住嘅「人」就係指又南。



其實藝人「被禁聲」已經唔係第一次,早前曾係Instagram呼籲粉絲登記做選民嘅周柏豪,就傳出疑似被唱片公司打壓,Instagram內原本有七千多個post,一夜之間被刪走。之後出席活動時其公司亦表示只可影相,但就不接受訪問。



News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION