{ LIFESTYLE }
23 May 2019
內地又毀經典?! 傳即將翻拍經典韓劇《大話妹》!

2005年係韓國上映嘅劇集《大話妹》,到而家為止一直係唔少韓劇心目中經典韓劇之一,劇中3位主角包括李棟旭、李多海及李準基等都因劇集爆紅,更成為現時韓國一線演員!日前內地就有新聞傳出,將會翻拍《大話妹》,不過男女主角就未有定案。消息一出後,立即引起網友討論!


 

《大話妹》係韓國著名編劇洪氏姐妹嘅作品,描述富二代為了幫臥病嘅爺爺圓夢,故意詐騙少女假裝係失散多年嘅孫女,同住屋簷下意外擦出愛火,不過因為係「親兄妹」關係下,令男女主角卻無法更進一步的故事。當時李多海同李棟旭成為螢幕情侶,男配角李準基情深款款嘅顏值也秒殺女性觀眾。







其實早於2018年泰國都曾翻拍《大話妹》,但製作公司一向對於男女主角力求高顏值,所以播出時未有太大負面新聞傳出,收視亦不太差。唔知係咪因為咁嘅原因,搞到內地都要跟風,包括人氣劇集《鬼怪》、《宮》、《聽見你的聲音》等將翻拍!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION