{ LIFESTYLE }
24 Jul 2019
徐天佑敢言遭反對者圍剿 不擔心人身安全:「知道做緊嘅嘢係啱」

「反送中」爭議聲持續,有唔少藝人都有用自己方法發聲,好似徐天佑自上月12日起陸續為年輕人加油,被網友封為良心藝人。日前佢係Facebook留言同年輕人打氣,「後生仔,我撐你,你們是最好的,你知道嗎?ps:我都唔係好老。」不過,天佑嘅敢言就遭到反對者圍剿,更收到言語恐嚇!

徐天佑

徐天佑

天佑昨晚就係Facebook表示好多反對者inbox辱罵佢,「To haters:Inbox『小』我咁又點?醒下啦睇清楚啲先啦」其後佢感激支持佢嘅朋友,「你以為我冇睇?每一句多謝都入心㗎!」唔少網友見到後都紛紛寫上為天佑打氣嘅留言,「頂住呀」、「大家一齊努力! 香港人冇乜嘢大風大浪未見」

徐天佑

徐天佑

之後天佑接受傳媒訪問時,佢透露雖然收到好多侮辱說話,叫佢出街小心等恐嚇。但佢就唔擔心人生安全,表示知道自己做緊嘅嘢係啱,並指香港人要謹守着自己嘅崗位,因為相信自己大家所愛嘅香港就會返嚟!

徐天佑

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION