{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

有暗瘡唔好去團購FACIAL,我推介真係有用嘅美容治療中心

註冊日期: 2012-9-10

呢一兩年好興團購FACIAL,平到30蚊都有,我中學開始就生暗瘡,雖然唔算好多,但出黎做野之後,就諗住唔可以再咁落去,一日比一日差,自己又買野用,日日都FULL MASK,但都唔係太有用,咁又搵下地方做FACIAL LA,去過兩三間,越做就越差,都係百幾二百蚊一次果D,後來又去左一間大公司做水楊酸,做左幾次果面好到爆,但D美容師話正常,咁我又KEEP住啦,但真係好貴,成八百幾蚊一次,我自己諗,唉,搞黎搞去都搞唔掂,唯有頂硬上,紅都照做.
做左10次左右,都覺得少左出暗瘡,但都重有出,如是者連續做左好多次,我都唔記得做左幾多次,已經無左都有八成,同埋可能勁得濟,出埋濕疹,睇醫生用左藥膏就好d,但久唔久都一大撻,後尾見到有D團購咁平,咁我少左好多暗瘡,但D暗瘡印都幾紅,同埋有Dxx洞,咪買左幾次團購做,去到之後,比d美容師清完之後,可能因為壓得好大力,痛到我標冷汗加留眼水,重係咁sale我比多d錢,一講就過萬,我更係唔比啦,我諗我都唔敢去,佢地話我好乾,要補多d水,話我有敏感,又話我皮膚點點點,採到我一文不值,最後都係紅左成個星期都退,有好多地方結蕉,又出返d暗瘡,搞到我日日都要帶口罩返工,個個同事都問我做咩...之後重有3次都無去,因為一百蚊有4次,真係貪字得個貧...

之後我再上網睇到有個網係美容院專醫暗瘡,我睇到有好多相係醫好左,都幾大分別,咁打去問完之後,就去左試一次,做果時有d唔同,又唔似用針壓落我d皮度,個美容師話其實我唔係好多暗瘡,係d印比較紅,咁我話其實之前我好多,係做左水楊酸之後好左好多,但好貴所以無做,我問佢話點解唔係用針清我d暗瘡ge,咁佢答話佢地好少用針清,話如果有暗瘡針清好難好,諗落又好似係,之前我做水楊酸都係清個鼻少少,團購同我以前做過果d都係用支針壓出黎,我做完後返到屋企,第二日摸到少左d,平左d,同埋唔會好似以前咁紅,本身佢話多數會甩皮,但如果油多可能會少甩,我額頭可能都油油地,係下面有少少甩,過左一個星期,係feel到真係有好到,而且主要係無咁痛同平過之後做水楊酸,咁我又再keep住做,同埋出期地唔係好sale我比錢,我問之後幾錢咁佢都有講,我之前做成八百幾,呢間平成二三百,咁我覺得平左好多,就係咁我就一路做落去,後尾重做mts,做左兩三次,我d朋友見到我都話覺得我毛孔細左,我介紹佢地去,佢地都覺得ok.

最重要講ge事,係我4月去澳洲旅行,去之前我去做facial,佢地話有好多客去完澳洲返黎都生好多暗瘡,咁我諗諗下,我以前去過一次都真係生左好多,咁我話好驚喎,但都無計啦,我諗應該唔會咁橋掛,點知我未返香港,已經開始出,到我返到黎,簡值驚到唔知點,我勤力到一個星期去一次,如果book唔到時間重心情低落,我以前係生暗瘡多,今次係好多好多暗粒,好密好密,一直做左兩個幾月左右,直頭無咩咁濟,8月我去泰野旅行,成個星期都係生左一粒,返黎又再做又無埋,所以我覺得,我去澳洲旅行,佢地都話食野小心d,好大機會又生好多,真係咁都講中,之後又好得返,所以我好相信佢地,一來價錢平左,二來真係兩次都好返,三來真係唔hardsell,而家咁ge時世,有咁ge質素真係好難搵,我奉勸大家,唔好貪平,由其係團購,無暗瘡由自可,有就唔好攞自己個面黎較飛,我post我張相出黎,比大家睇下,有暗瘡唔好周圍去整....希望人人都皮膚靚返啦

SIS如果要醫暗瘡,又無晒方法,就PM我,我介紹我呢間比你地,由其而家好多美容院負面新聞,所以真係唔好亂咁去

+ Favorite

註冊日期: 2012-6-5

...no offense...打手味濃啊...
不過你個咀好sexy!

註冊日期: 2010-3-13

Haha, 我都覺,不過有興趣,可以pm嗎?

我唔係打手,我放自己相就係怕比人話係打手LO...

註冊日期: 2011-12-14

我都生緊好多暗粒呀…可以pm 我嘛? btw你打咁多野,好有心機呀…thx for yr sharing

我都生緊好多暗粒呀…可以pm 我嘛? btw你打咁多野,好有心機呀…thx for yr sharing
[email protected] 發表於 2012-9-29 22:09

其實重有好多過程都無打出黎,淨係兩個重點都打咁多字,如果由生暗瘡開始到整好,我諗大家都睇半個鐘
我就係因為覺得團購果D真係平野無好野,個面已經爛,30蚊做一次,重爛過未做,所以先打出黎,等大家都知道
我都試過,真係唔掂當.

我PM左比你

註冊日期: 2011-12-14

thx sis

註冊日期: 2012-9-13

我ALWAYS都GROUPBUY D FACIAL TREATMENT 嫁~~~~ ><

我ALWAYS都GROUPBUY D FACIAL TREATMENT 嫁~~~~ >
Kelsifung 發表於 2012-10-3 14:44

你有無生暗瘡?可能你無咩野,做左都無咩特別啦,咁你有無比人勁SELL?
我真係怕左唔敢去

我去完澳洲返黎,爆完好多,連續做左三個月,好返之後,到而家都係得一兩粒,真係好感恩架喇.轉天氣都無咩野,SIS有暗瘡PM我啦,介紹你地去醫暗瘡,又可以KEEP下,真係唔好亂去美容院,加上而家成日都有美容院出事,都係小心D好.

註冊日期: 2012-4-20

去到暗瘡印嗎? 做咩treatment同幾錢? pls pm to provide info, ^^ thx

我做果個FACIAL可以淡到D人架,加埋有支細GE去印精華搽面.我D印去左好多呀,我PM比你,你上網睇下啦{:1_84:}

註冊日期: 2009之前

Pm pls

註冊日期: 2010-5-17

pm pls

Pm pls

註冊日期: 2011-9-24

Pm pls

Pm pls thanks

註冊日期: 2011-10-17

pm please too