{ LIFESTYLE }
01 Apr 2019
馬志威撼低林耀聲獲「男粉絲」垂青
 爆肌背後超勵志!

近年影壇都加入好多新力軍,不過要突圍而出,可以靠啲咩呢?最近就有網友就留意到有位新力軍為咗演繹好拳王嘅角色,不惜一星期操足七日每日八至十小時,力求以最fit到漏嘅身型示人。佢就係馬志威(Edward),仲撼低電影另一位男主角林耀聲,獲唔少「男粉絲」垂青!

馬志威

馬志威

佢每次埋位拍攝前都會慣性做一做掌上壓,唔怪得之有咁多人留意到喇!原來Edward入行前都係一個肥仔,佢受訪時曾透露過自己高峰期體重達二百磅,同「靚仔」呢兩個字完全沾不上邊。所以Edward中學畢業後就當上速遞員,一做更做足十年。

馬志威

馬志威

直到做速遞員辭職嘅前一年,當時正學武術嘅Edward,因為當時正考慮轉工,心情抑鬱,導致胃口不佳,體重無端下降至一百五十多磅,意外變成一位「靚仔」!

馬志威

自言好鍾意食嘢嘅Edward,今次為咗拍呢齣戲,仲要超級戒口,因為一食得太多體重就會反彈,但一諗起要用完美body示人,最後當然係要用毅力捱過去。如果唔係靠住咁fit嘅身材,點可以咁容易吸引到「男粉絲」垂青呀!

馬志威

馬志威


Source:Instagram
Text:Alina

KEYWORDS / 馬志威
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION