{ LIFESTYLE }
14 Aug 2020
小肥入行後拍過2次拖 另一半曾見家人:「當佢係親人」

日前歌手小肥(徐智勇)到陳志雲網上節目《Stephen傾》擔任嘉賓時宣佈出櫃,獲不少網友支持!小肥在節目中透露怕承認後有負擔,所以一直避而不談。節目中,陳志雲同小肥談及多個主題,除了性取向外,亦提到減肥、家人以及音樂歷程。公開承認同志身分後,小肥亦有係IG留言,寫住,「仲好緊張,但我自豪。」 。




小肥指直到28歲時才肯定性取向,佢表示係朋友、同學面前都係「扮嘢」掩蓋自己同志身分。而佢亦提到入行後先後認識兩位同性密友,「佢係圈外人,一齊有3年。之後嗰位都有10年,我哋2018年散咗,佢係返大陸工作,每個周末都等佢返嚟。」




陳志雲其後問到小肥,家人知道其性取向時,小肥就透露離世父親不知道,「媽媽而家開始腦退化,家姐就知知哋,因為之前個位都有同我返過屋企,當佢係親人一樣。」




節目訪問播出後,短短五小時內已有過萬點擊,鼓勵小肥勇敢做自己!




News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION